SISTEM SOKONGAN SEKOLAH BERSEPADU I-3S

i-3s adalah akronim bagi Sistem Pengurusan Sekolah Bersepadu (Sistem Pengurusan Murid) yang diwujudkan selepas bertahun-tahun perbincangan dengan Kementerian Pendidikan Malaysia, bermula pada tahun 2012. Pada asasnya, program ini menyediakan kad pengenalan untuk pelajar, guru dan kakitangan untuk menggunakan untuk mengambil kehadiran secara automatik dan membuat bayaran untuk pembelian sekolah dengan mudah.

 

Kelulusan awal untuk memasang sistem pembayaran elektronik di 2,000 sekolah terpilih di Malaysia pada tahun 2015 telah digantikan pada 2016 untuk melaksanakan program yang dipanggil i-3S untuk mewujudkan platform sosial antara sekolah, ibu bapa dan komuniti yang menumpukan pada kehadiran, aktiviti kelas , ko-kurikulum dan perkhidmatan pembayaran di sekolah.

 

Dengan objektif untuk meringankan beban pengurusan pelajar dan kakitangan di sekolah-sekolah yang mengambil bahagian dan mendedahkan generasi muda kepada pengalaman pembayaran elektronik yang dimiliki oleh dunia, kami berusaha untuk menyediakan teknologi dan perkhidmatan internet terkini untuk menjadikan i-3s sistem yang selamat yang boleh dipercayai dan juga sesuai untuk digunakan di sekolah, terutamanya di Malaysia.

Perbualan dan perundingan kami dengan beribu-ribu guru, pengetua, pengetua dan kafe sekolah / pengendali kantin adalah penting dalam membina ekosistem keseluruhan i-3s untuk memastikan semua senarai permintaan pihak berkepentingan dijaga. I-3S adalah jambatan antara sistem kementerian, pentadbiran sekolah dan guru, kepada ibu bapa dan masyarakat sekitar.

Ini bersesuaian dengan peralihan paradigma Pelan Pendidikan Malaysia no 9, yang menggalakkan perkongsian dengan sektor swasta untuk menyediakan akses dalam talian kepada aktiviti sekolah, memupuk interaksi yang lebih besar antara sekolah, ibu bapa dan masyarakat sekitar.

Mengapa anda harus memilih kami? Ianya kerana...

Kami mempunyai kelulusan dan persetujuan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk menggunakan sekolah hari ini.

Sistem utama kami telah melalui proses pengujian dan telah diuji dan dipasang di lalaun kaki lima serta di sekolah-sekolah dan kafe untuk ujian perintis.

Kami juga menyampaikan laporan prestasi akademik pelajar rasmi dalam aplikasi web / mudah alih untuk ibu bapa untuk dirujuk. SAPS semasa akan disegerakkan kepada i-3S untuk memaparkan keputusan ujian pelajar dengan mudah.

I-3S boleh disebarkan dengan cepat kerana gerbang pembayaran kami sudah disambungkan ke sistem pembayaran kad bank anda memastikan sistem selamat dan penipuan, bebas dari masalah pengguna ketika melakukan pembayaran dan dapat segera beroperasi.

Operasi dan infrastruktur kami tidak melibatkan pentadbiran sekolah dan terus dikendalikan oleh pasukan sokongan kami. Tiada beban tambahan untuk pentadbir lagi sekolah.

Sistem kehadiran dihubungkan dengan sistem kehadiran Kementerian (APDM) untuk rakaman automatik dalam kelas menggunakan ID pelajar. Maklumat ini juga dikongsi dengan ibu bapa menjadikannya sistem pertama untuk berkongsi maklumat kehadiran kepada ibu bapa yang disegerakkan ke sistem kehadiran Kementerian.

SOP itu dilakukan berdasarkan maklum balas pelajar dan ibu bapa semasa ujian 1 tahun di sekolah, sesuai digunakan untuk kedua-dua pelajar dan guru.

I-3S menawarkan pelbagai manfaat pengurusan untuk kaunter kantin / kafe dan kedai buku untuk memastikan bahawa program ini diterima dengan baik oleh semua orang.

Pengalaman luas kami sebagai pemaju sistem pembayaran sejak 2006 iaitu sistem kutipan tol mudah alih di lebuh raya PLUS, pemaju terminal Touch n Go untuk sistem tiket jualan runcit, Prasarana (M) Bhd dan sistem letak kereta pintar dan sistem pembayaran pintar swasta; pastikan reka bentuk i-3s adalah menyeluruh dan mempertimbangkan semua aspek operasi sekolah anda.